ADANA / SARIÇAM - Cihadiye Ortaokulu

Okulun Kısa Tanıtımı

Okulumuz, Adana/Sarıçam Cihadiye Mahallesi Cihadiye Küme Evleri No:337 adresindedir. Cihadiye Mahallesi Kurtuluş Savaşı'ndan sonra balkanlardan göç eden göçmen Türkler ile İç anadolu Bölgesinden gelen yörük Türkler'inin yerleşmeleri sonucu kurulmuştur.

Okulumuz Sarıçam İlçesi Cihadiye Köyü/Mahallesinde Başbakanlık İl Özel idaresi tarafından yaptırılarak 11/10/2013  tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzda tam gün eğitim öğretim yapılmaktadır. Yarımca, Hasanbeyli Köylerinden kendi imkanları ile Coşanlar ve Okurlar Mezralarından okulumuza taşımalı eğitim kapsamında öğrenciler gelmektedir.

Adını bulunduğu köyün adından alan okulumuz 127 öğrenci ve 5 şube ile eğitim öğretime devam etmektedir. Yaklaşık  3475 m2'lik arsa üzerine kurulan okulumuz bodrum, zemin kat ve 2 katlı olup 12 dersliklidir